Op 27 december om 20.00 uur presenteren we de tweede digitale editie van de PopQuizXL. Net als vorig jaar doen we dat via het televisiekanaal van Aavisie. Nodig je teamgenoten dus thuis uit (hou daarbij natuurlijk wel de geldende coronaregels in acht) en speel mee.

 

Veel is dit jaar anders, maar de opzet van de quiz blijft in grote lijnen hetzelfde. Net als voorgaande jaren komt opnieuw de gehele historie van de popmuziek voorbij, van Hank Williams tot Billie Eilish, van rock tot hiphop, van metal tot dance, van country tot schlager. En ondanks de gewijzigde omstandigheden blijft het pop-olympische motto van kracht: meezingen is belangrijker dan winnen. De hoop en verwachting is dat dit gezang vanuit talloze Almelose huizen over de stad uitwaaiert.

 

Vlak voor de quiz ontvangt iedere teamcaptain per mail een link naar de antwoordformulieren, die je na iedere ronde digitaal kunt insturen.

 

Omdat het goede doel voor ons altijd hoog in het vaandel staat, vragen we een inschrijfbedrag van 12,50 per team. Wat is dan dit jaar dat goede doel? We werden vanochtend getroffen door het bericht in Tubantia over de vernielingen op het terrein van de Almelose Ruiterdagen. Daarom spelen we dit jaar voor hen, in de hoop de nood in ieder geval een klein beetje te verlichten. Dat is toch een mooie extra reden om mee te doen?